Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bräckevandaler krossade fönster i skidåkarbarack

/
  • Gretel Bill, ordförande i Bräcke SK:s längdsektion, bedrövas över Bräckevandalernas oförtröttliga framfart. Foto: Ingvar Ericsson

De numera främst till följd av sina omfattande insatser i Bräcke stationshus riksbekanta vandalerna i Bräcke samhälle förnekar sig inte.

Annons

På onsdagen upptäckte företrädare för Bräcke sportklubbs skidsektion hur några roat sig med att krossa fönstren till sektionens klubbarack, ”Gula baracken”, intill elljusspåret i Bräcke.

Baracken är basen för skidsektionens verksamhet och spårens vallabod och värmestuga, främst för knatteåkare upp till tio år och byggnaden ligger intill startplatsen för både tolv-, fem- och 2,5-kilometersspåren.

Skidsektionens ordförande, Gretel Bill, Gimdalen, konstaterar att vandalerna den här gången använt sig av spelkulor, både i sten och stål, och kastat sönder barackens samtliga fönster.

– Bräcke börjar kännas jobbigt med tanke på all vandalisering och förstörelse som man ständigt möts av, säger Gretel Bill, som på torsdagsmorgonen kom till platsen för att börja städa huset.

Att byta fönstren, äldre rutor med dubbelglas, blir så dyrt för föreningen att man nu väljer att stänga huset och göra föreningen bostadslös.

– Jag är rädd att några av klubbens eldsjälar kommer att tröttna efter det här, säger Gretel.

– Att vår fina verksamhet förstörs av en handfull som inte har något förstånd gör mig både arg och ledsen.

Mer läsning

Annons