Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bräckes stationshus sålt för 1,1 miljon till privat fastighetsbolag

/

För en köpeskilling om 1,1 miljoner kronor avslutades på tisdagen en affär mellan Jernhusen AB och ett privatägt fastighetsbolag, med säte utanför länet, om att det privata bolaget köper järnvägsstationshuset i Bräcke.

Annons

Bräcke stationshus har under åren blivit något av en rikskändis till följd av att huset ständigt utsätts för vandalisering.

Jernhusen avslöjar inte vem husets nye ägare är, bara att man uttrycker en förhoppning om att den nye ägaren mått slippa samma klotter- och vandaliseringselände som Jernhusen tvingats utstå.

– Det här är en fastighet med utvecklingsmöjligheter och hyreskontraktet med Apoteket i Bräcke som har sin verksamhet i huset har nyligen förlängts med tre år, berättar Jernhusens förhandlare Claes Schillerström, Kiruna.

Förutom Apoteket hyr även Banverket lokaler i huset. Detta i form av kontors- och personalutrymme i den del av byggnaden där Taxi Bräcke tidigare residerade.

Försäljningen av Bräcke stationshus hade lockat tre spekulanter, samtliga hemmahörande utanför vårt län. Jernhusen har utannonserat ytterligare tre stationshus till salu, nämligen Ånn, Enafors och Storlien, av vilka Storlien kommer att försäljas nästa år.

– Åre kommuns nya förslag till detaljplan i Storlien med ett köpcentrum på 10 000 kvadratmeter torde vara en intressant faktor att väga in för en presumtiv köpare av Storlienstationen, säger Claes Schillerström.

Mer läsning

Annons