Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bräckeföretag satsar i ny maskin

/
  • Närmast kameran Per Hakfelt framför sonen Fredrik, som ska sköta den nyköpta maskinen på bilden, som just nu installeras av Christer Hallgren, Trollhättan, och Gunnar Stålfors, Nälden. Foto: Ingvar Ericsson

Framtidstron är så sakteligt på återtåg i Bräckes industriella värld.

Annons

I varje fall gäller detta hos Hakfelt produktion, ett företag som när det för ett år sedan var som mest eländigt på konjunkturfronten tvingades göra sig av med mer än en tredjedel av sin personal, från 26 till 16. Just nu är företaget i färd med att göra en sammanlagt 8,5 miljoner kronor stor investering i form av en fleroperationsmaskin som kan göra allt från att till exempel plana, borra, gänga och fräsa metall.

I mitten av januari ska den nya maskinen vara klar att tas i bruk i en avdelning av fabriken i Bräcke där den får sällskap med företagets gamla, liknande men betydligt mindre maskin.

– Vi har redan kontrakt på 1 400 maskintimmar på den nya maskinen och vi håller på att ta tillbaka vår personal och är just nu 20, förklarar företagets ägare, Per Hakfelt, Bräcke.

I samma veva bygger Hakfelt ut företagets plåtlager med 350 kvadratmeter.

– På det här sättet blir mera pengar kvar i Bräcke i stället för att vi ska lägga ut jobb till företag i andra län.

– Som kommuninnevånare skulle jag uppskatta om kommunerna, inte minst Bräcke kommun, gör mera som jag och handlar av lokala leverantörer så långt som möjligt.

Mer läsning

Annons