Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bräcke låser sitt kommunhus av säkerhetsskäl

/
  • Kommunalrådet Sven-Åke Draxten vid entrédörren som numera är låst för allmänheten.

Sedan personal i Bräckes kommunhus i Bräcke under en rad år blivit hotade både med kniv och per telefon samt misshandlad med fysiskt våld har kommunledningen tagit det radikala beslutet att låsa huset och göra det till rena fortet.

Annons

Utomstående är numera förbjudna att beträda huset för att som tidigare bara släntra in för att söka upp den eller dem man vill träffa. Den nya ritualen vid besök i huset är att man går fram till den reception som byggts samtidigt som man byggt den nye gemensamma entrén för förvaltningshuset och Folkets Hus/Bräcke skolas högstadium. I receptionen meddelar man receptionisten vem man vill träffa. Receptionisten kontaktar den personen som får komma ner till entrén och öppna för besökaren.

När besöket är avslutat följer tjänstemannen/politikern besökaren till utgången,

– Det handlar rätt och slätt om säkerheten i huset, säger kommunalrådet Sven-Åke Draxten (S).

– Det här är ingenting som vi egentligen velat göra. I och med nyordningen har vi dessutom koll på vilka som vistas i huset.

Bräcke kommuns förvaltningshus har i likhet med de flesta andra kommuner haft särskilda regler för besök i den sociala avdelningen där villkoren för besöken liknat dem som nu införts i hela huset.

Det är som i alla andra kommuner främst personal på individ- och familjeomsorgs- samt överförmyndaravdelningarna som arbetar under det största hotet. De nya reglerna gäller tills vidare.

Mer läsning

Annons