Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: Koning lockar turister från hela Europa

/
  • En stor vedhög, en badtunna, omgivande tät skog, timmerhus, när sjö och vildmark. Geerd vet bevisligen hur man lockar folk från kontinenten till Gällö.
  • Den här byggnaden är det senaste tillskottet på Geerd de Konings och Loulou Gallarragas läckert sjönära tomt i Gällö.Det här huset var det första som Geerd byggde som turismentreprenör i Gällö.
  • Man får nästa en känsla av skogskyrka när man stiger in i storstugan i Geerd de Konings senaste hus på Långnäsudden.
  • Tio kanoter, cyklar, snöskor, och en massa annat utstyr för ”hike, bike & paddle” har geerd De Koning skaffat till fromma för sina utländska gäster.
  • En stor vedhög, en badtunna, omgivande tät skog, timmerhus, när sjö och vildmark. Geerd vet bevisligen hur man lockar folk från kontinenten till Gällö.

En tämligen nyligen invandrad holländare som är på väg att profilera sig i toppskiktet av länets turismentreprenörer är numera naturaliserade Gällöbon Geerd de Koning.

Annons

LT har tidigare rapporterat om denne vildmarksentusiast som tillsammans med sin fru Loulou Gallarraga funnit sitt boendeparadis på Långnäsudden intill Revsundssjöns strand.

Tack vare att deras hem när de köpte det stod bara ett kort stenkast från stranden har makarna tagit sig runt de stockholmsrelaterade strandskyddsbestämmelserna och kunnat bygga nya hus alldeles intill stranden, nära sin bostad.

Förra gången som LT hälsade på hos Loulou och Geerd, 2007, hade de just slutfört byggandet av ett tämligen exklusivt timmerhus med åtta bäddar för turistiska ändamål.

Nu har timmerhus nummer två sett dagens ljus på den plats där fastighetens garage tidigare stod.

Detta hus är en tämligen maffig pjäs med kyrkliknande interiör och med plats för sex personer i mycket rustikt boende i skogen, något tiotal meter från Revsundssjöns strand.

Geerd har under sina år som turistvärd i Gällö och vårt län uppenbarligen etablerat ett gott kontaktnät och lockar i dag turister från Nederländerna, Tyskland, Belgien och England.

I somras hade han över 400 gäster.

Han har inga nämnvärda agenter, utan överlever på en väl uppdaterad hemsida, www.davajtrekking.nl, som endast finns på holländska och engelska.

På hemsidan dyker det, insiktsfullt nog, upp en världskarta som visar var Sverige ligger.

– Jag har fått signaler om att mitt koncept är intressant även för spanjorer.

– Jag måste bredda mig geografiskt.

– Det har blivit alltför många som koncentrerar sig på den holländska marknaden.

Geerd de Koning, 46, har etablerat samarbete med ett tiotal turismentreprenörer som hundspannsföretag, jakt- och fiskefolk och stugägare, både på låglandet och i fjällen i Bergs, Bräcke, Krokoms och Åre kommuner.

Mer läsning

Annons