Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albackens livs i ny regi

/
  • Monika Nilsson flyttade till Albacken för tre år sedan lite på vinst och förlust, i sommar öppnade hon affär.
  • Mataffären i Albacken är seglivad. Byföreningen har drivit den under många men tvingades att stänga i sommar. Det tog en vecka sedan öppnade Monika Nilsson en ny affär i villa Albackens lokaler.

Albackens byalivs lever vidare trots att byföreningen la ned verksamheten i sommar. Det tog en vecka sedan stod dörrarna öppna igen.

– Men jag hade inte klarat det utan hjälp från folket i byn, säger Monika Nilsson.

Annons

I Albacken i Bräcke kommun har byföreningen drivit en mataffär under många år men i sommar var de tvungna att lägga ned. Monika Nilsson som flyttade till byn för tre år sedan såg möjligheterna med villa Albackens stora lokaler och startade en ny affär.

– Det tog en vecka att få i ordning, jag har aldrig drivit en affär förut men jag har fått en bra start och hade aldrig klarat det här utan stöd och hjälp, och kommunen har verkligen varit tillmötesgående, säger hon.

Till hösten planerar Monika Nilsson att öppna ett café i anslutning till affären och den ska vara öppen året runt.

– Allt ska ske på sommaren men det måste kunna finnas annat också, allt behöver inte stängas på vintern, säger hon.

Det är inte många byar som har kvar sin livsmedelsaffär och svårigheterna är många för att få det att gå runt. Men Monika Nilsson tror på idén och har dessutom flera ben att stå på. Hon driver en städfirma sedan många år tillbaka och har också öppnat en pensionatliknande verksamhet i byn.

– Men för mig är det inte bara att ta över en affär utan det är också vad jag kan göra mer av det här och jag har flera idéer. Lokalerna ger många möjligheter och förutom caféet så planerar jag bland annat för julmarknad, säger hon.

Mer läsning

Annons