Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33-årig kvinna drunknade på badplatsen vid Forsaleden

/
  • Den 33-åriga kvinnan ville bada lite längre än de andra i sällskapet och stannade i vattnet. En stund senare hittades hon drunknad. Trots intensiva upplivningsförsök gick kvinnans liv inte att rädda. Foto: Ingvar Ericsson
  • Kvinnan fördes med ambulans till Östersunds sjukhus där hon, trots upplivningsförsök under färden, dödförklarades.

En 33-årig kvinna hemmahörande i Östersunds närhet drunknade på onsdagseftermiddagen i samband med en badutflykt till den populära badplatsen i Forsaån söder om Pilgrimstad.

Annons

Kvinnan var föremål för vård och inom ramen för den verksamheten företogs utflykten till badplatsen.

Sex personer ingick i det badande sällskapet.

33-åringen ville bada längre än de övriga. Hon stannade i vattnet och efter en stund började kamraterna sakna henne. Hon syntes inte till och ett intensivt sökande vidtog.

Så småningom upptäcktes hon strax under vattenytan i den djupa bergslagunen på platsen.

Två personer simmade ut i vattnet och drog med henne upp på land. Hon var vid det laget livlös, men samtidigt som räddningstjänsten i Gällö och ambulans larmades inleddes upplivningsförsöken där sex personer deltog.

Platsen är förhållandevis oländigt belägen. Från Gällö måste räddningstjänsten åka via Pilgrimstad till parkeringsplatsen, varefter vidtar en tämligen oländig stig en dryg kilometer fram till badplatsen.

Det dröjde därför runt tre kvart innan räddningspersonal var på plats och kunde ta över räddningsarbetet.

Försöken att rädda kvinnan misslyckades och hennes liv gick inte att rädda.

Hon fördes i ambulans till Östersunds sjukhus där man trots upplivningsförsök under hela transporten bara hade att konstatera dödsfallet.

Det här är den andra drunkningsolyckan på några år på den mycket livligt frekventerade badplatsen.

– Publiktillströmningen under vackra sommardagar har gått så långt att vi kanske måste börja kräva en farbar bilväg till platsen, sade en av räddningspersonalen när man återsamlades efter händelsen.

Mer läsning

Annons