Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppstraming av näringslivs- och utvecklingsenheten

Näringslivs- och utvecklingsenheten vid Bergs kommun ska stramas upp och delar av verksamheten ska organisatoriskt möbleras om.

Annons

Som LT tidigare berättat har kommunrevisorerna i Berg riktat kritik mot kommunens näringslivs- och utvecklingsavdelning, NUA. Revisorerna har varnat kommunen för att avdelningen håller på att bli en ”plats för diversehandel”.
Nu har kommunchefen Britt Inger Stein Öhrnell tagit fram ett förslag på hur organisationen skulle kunna se ut i framtiden. Kommunchefen anser att avdelningen bör bantas.
– Avdelningen ska uteslutande koncentrera sig på näringslivsfrågor, utveckling och turism, säger Britt Inger Stein Öhrnell.
I den nya organisationen föreslår kommunchefen att NUA endast ska bemannas av en näringslivschef och två konsulenter. De övriga verksamheterna som tidigare legat under NUA, så som växeln, föreningshandläggarna och kommunsekreterarna, kommer organisatoriskt att hamna under ett nyinrättat kommunkansli.
Chef för kommunkansliet föreslås bli nuvarande säkerhetssamordnaren Jesper Tjulin.
– Vi sparar inga pengar på det här sättet. Tanken är att vi ska bli mer effektiva och att det ska finnas mer styrkraft i organisationen, säger Britt Inger Stein Öhrnell.
På tisdag ska ledamöterna i kommunstyrelsen säga sitt om Britt Inger Stein Öhrnells organisationsförslag.

Mer läsning

Annons