Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsägningar väntas när Berg måste spara

Ytterligare 7-8 miljoner kronor måste sparas i Bergs kommun. I onsdags fick cheferna i den kommunala verksamheten order från politikerna att vända på alla stenar för att spara mer pengar.

Annons
Verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen, c, är bekymrad över läget men säger att han och de andra politikerna i nämnden var tvungna att fatta det tuffa beslutet.
- Vi hade ju förhoppningar om att kommunfullmäktige skulle ge oss en utökad budgetram men när vi inte fick det så måste vi spara ytterligare 7-8 miljoner kronor.
Verksamhetsnämnden beslutar över 90 procent av den kommunala verksamheten och de största pengarna ligger inom vård, omsorg och skola. Torsten Medalen säger att nämnden redan i den preliminära budgeten inför 2009, som antogs i våras, hade tagit med besparingar på 7-8 miljoner kronor. De nya sparkraven gör att verksamheten får minst 15 miljoner kronor mindre att röra sig med under nästa år.
- Det kommer att bli väldigt tufft. Den stora utmaningen som jag ser det blir att klara av vård och omsorg, säger Torsten Medalen och förutspår att en väsentlig del av besparingarna kommer att handla om att minska personalstyrkan.

Mer läsning

Annons