Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredjepris till Klövsjö skola

94 000 gram utbrunna värmeljushållare har barn i Klövsjö skola samlat ihop under tävlingen Stora värmeljusjakten. Det ledde till en tredje plats, bland deltagare i hela landet.

Annons

På måndagen fick de sitt pris i form av tårta, diplom, 5000 kronor och en upplevelsedag i Sundsvall.

Värmeljusformerna är gjorda av aluminium som kan återvinnas och användas på nytt. Genom insamling bidrar alla till en bättre miljö och det är det som tävlingen syftar till.

– Miljö är ett stort och brett ämne. Men genom insamlingen blir det mer konkret och det går att visa barnen att det går att använda gamla ljushållare på nytt igen, säger Madelene Söderberg, från Ikea, som var en av dem som delade ut priset.

Det är möbelkedjan och Världsnaturfonden som arrangerat tävlingen.

Tävlingen har pågått från mitten av oktober till 15 april. Klövsjöbarnens släkt, vänner och bybor har ställt upp och lämnat in sina utbrunna värmeljushållare.

– Det var verkligen kul att se hur barnen ansträngt sig, säger Madelene Söderberg.

– Den sammanlagda vikten av värmeljushållarna delades på antalet barn som samlat in. Och de som samlat mest per barn vann. Barn i Kalmar kom på första plats och Haparanda på andra plats och Klövsjö skola kom på tredje plats i landet, säger Madelene Söderberg.

Mer läsning

Annons