Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre nya villor i Oviken står klara till jul

/
  • Just nu byggs det för fullt i Oviken. Här monterar Leif Molander och Pecka Sundqvist grunden till ett av husens garage. Lagom till jul kommer tre nya villorna att stå klara. Foto: Sandra Högman

Bergsbostäder bygger nytt i Oviken. Lagom till jul ska tre villorna stå klara.
- Avsikten är att sälja, men om inte priset är det rätta hyr vi ut i stället, säger vd Krister Guttormsson.

Annons
De tre enplansvillorna på drygt 100 kvadratmeter vardera är nyckelfärdiga hus som levereras i fem delar och monteras på plats. Förra veckan inleddes arbetet med att gjuta grunderna strax intill gamla kyrkan i Oviken, och i mitten av november ska det första huset ställas upp. De nya villorna ersätter de bostäder i Oviken som brann ner till grunden för ett par år sedan.
- Det kan låta lite konstigt att vi bygger nytt samtidigt som vi måste göra oss av med delar av vårt bestånd. Men för att få ut så mycket som möjligt på försäkringen är det bäst att bygga nytt, säger Krister Guttormsson.
Bygget kommer bara att kosta det kommunala bostadsbolaget 1,8 miljoner kronor, resten finansieras av försäkringsbolaget. Men det är inte säkert att villorna kommer att komma allmännyttan till gagn. Bergsbostäders plan är att sälja villorna när de är färdiga.

Mer läsning

Annons