Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trasig bassäng stänger badet

/
  • För Sandra Rönnevall, som inte är tillsvidareanställd utan endast får betalt per timme, har det trasiga reningsfiltret fått personliga följder. I och med att bassängen är ur funktion har badhuset inte öppet lika länge och Sandra får därmed mindre pengar i lönekuvertet.

Ett trasigt reningsfilter gör att badgästerna på badhuset i Ljungdalen får vända i dörren.

Till hösten kommer felet att åtgärdas. Men då är det för sent, tycker Ljungdalsborna.

Annons

Filtret har varit trasigt sedan i början av juni och kommer enligt uppgift att kosta flera hundratusen kronor att laga. Under tiden får de som besöker Ljungdalens badhus inte kliva ner i bassängen, endast duscharna får användas.

Bergs hyreshus har besiktat bassängen och beställt reservdelar för att kunna åtgärda felet. Men trots att reningsfiltret gick sönder tidigt i somras kommer de trasiga delarna att bytas ut först till hösten.

– Allting är beställt och kommer att åtgärdas efter semestrarna, men exakt när vet vi inte, hälsar Bergs hyreshus vd Krister Guttormsson via bolagets assistent Jadwiga Ridz Svemark.

Men att renovera bassängen efter semestrarna är på tok för sent, anser många i Ljungdalen.

– Då har många sommarturister åkt och badhusets högsäsong är över, säger Sandra Rönnevall, vikarierande badvakt i Ljungdalen.

Hon får medhåll av Susan Liljedahl på byns turistbyrå:

– Eftersom det är lite svårt att bada utomhus här uppe brukar vi skicka badsugna badfamiljer till badhuset om somrarna, men nu går ju inte det. Och det känns väldigt tråkigt, säger hon.

Trots att det inte går att använda poolen är badhuset öppet ett par timmar per dag. Vissa stugturister och fritidshusägare som inte har tillgång till rinnande vatten besöker badhuset för att duscha.

– Men det ger långtifrån lika mycket intäkter som det hade gett om badet också varit öppet. Kommunen måste förlora rätt mycket på det här, säger Sandra Rönnevall.

För Sandra Rönnevall, som inte är tillsvidareanställd utan endast får betalt per timme, har det trasiga reningsfiltret fått personliga följder. I och med att bassängen är ur funktion har badhuset inte öppet lika länge och Sandra får därmed mindre pengar i lönekuvertet.

– Tidigare hade vi öppet 3,5 timmar. Nu är det bara två timmar. Och det blir rätt stor skillnad för mig, säger hon.

– Det bästa för alla hade helt enkelt varit om bassängen lagts på en gång, fortsätter Sandra Rönnevall.

Mer läsning

Annons