Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swedbank backar – nu får Ali låna pengar till sin kioskrörelse

/
  • Fick ett glatt besked på tisdagen. Ali Leku får nu låna pengar av Swedbank till sin kioskrörelse i Åsarna.

Ali Leku kommer att kunna starta sin affärsrörelse. Efter LT:s artikel backar nu Swedbank och lånar ut pengar till honom.

Annons

I går berättade LT om Ali Leku som planerat att köpa Jacobssons kiosk och gatukök i Åsarna. I samband med att han för omkring en månad sedan fick ett muntligt lånelöfte av en tjänsteman på Swedbanks lokalkontor i Svenstavik började han ordna med allt praktiskt.

I måndags var det meningen att Ali Leku skulle ta över ansvaret för Jacobssons kiosk och gatukök. Men i torsdags, fyra dagar före överlåtelsen, drog banken tillbaka sitt löfte. Trots att Ali Leku satsat 100 000 kronor i sitt nybildade aktiebolag, skrivit över alla tillstånd, telefonabonnemang och liknande från den gamle ägaren kunde han inte ta över verksamheten.

Nu har Swedbank backat.

– Banken har kontaktat mig, bett om ursäkt och sagt att jag får låna pengar av dem, säger Ali Leku.

Nu hoppas Ali Leku att han så snabbt som möjligt får börja sitt arbete i kiosken i Åsarna.

– Allt känns jättebra. Nu vill jag bara sätta i gång, säger han.

Christer Thylin är rörelsechef för Swedbank i Jämtland och Härjedalen. Han vill inte kommentera enskilda fall med hänvisning till banksekretessen. Han vill därför varken bekräfta eller dementera att Ali Leku nu får låna pengar.

– Men som jag sa redan i går; generellt sett anser jag att om vi har gett ett löfte så är det klart att vi ska hålla det, säger Christer Thylin.

Mer läsning

Annons