Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att hitta brandorsak i totalförstörd lägenhet

Det kommer att bli svårt att slå fast hur branden i lägenhetslängan i Hoverberg uppstod. Lägenheten är så utbränd att polisens tekniker inte kan hitta någon orsak.

Annons

Under torsdagen var polisens tekniker på plats i Hoverberg och undersökte den utbrända bostadslägenheten för att se om det gick att finna någon orsak till att branden uppstått.

– Det har brunnit kraftigt och för att komma åt underliggande glöd har räddningstjänsten varit tvungna att riva. Det var så utbränt att det var svårt för oss att kunna hitta något, säger kriminaltekniker Per Handspik som tillsammans med en kollega gjorde den tekniska undersökningen på brandplatsen.

Det var vid 21-tiden i onsdags kväll som det uppstod en brand i en lägenhetslänga i Hoverberg. Räddningstjänst larmades till platsen efter att en granne känt röklukt.

Räddningstjänsten från Svenstavik och Åsarna arbetade under kvällen och natten med att bekämpa elden och begränsa eldens omfattning till en lägenhet.

– Vi har funnit att elden uppstod i hallen och vågar säga att vi inte hittar någon naturlig brandorsak, säger Per Handspik.

Nu kommer polisen i Svenstavik att ta hand om ärendet och hålla förhör med den person som bodde i lägenheten.

Möjligen kan den delen av utredningen få omständigheterna kring branden att klarna.

Mer läsning

Annons