Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svalt intresse för nybyggda villor i Oviken

/

Bergsbostäders nybyggda villor i Oviken är fortfarande till salu. Efter tre månader på fastighetsmarknaden har ingen köpare anmält intresse.

Annons

I julas stod de tre enplansvillorna på drygt 100 kvadratmeter vardera färdiga i Oviken. Sedan årsskiftet har en mäklarfirma haft uppdraget att försöka sälja fastigheterna.

Nu, drygt tre månader senare, har fortfarande ingen av de tre villorna sålts. Men Bergsbostäders vd Krister Guttormsson är inte speciellt orolig.

– Det är dåliga tider så jag ser det inte som konstigt. Dessutom är alltid januari och februari, oavsett konjunktursläge, dåliga månader på fastighetsmarknaden, säger han.

Inom ett par veckor hoppas Guttormsson att intresset ska öka. Den 25 april har den anlitade mäklaren en stor visning och därefter räknar han med att fastigheterna, som har utgångspriset 1,2 miljoner kronor, ska vara sålda.

– Räntorna är på väg ner, det kommer bättre tider, säger Krister Guttormsson.

De tre villorna ersätter de bostäder i Oviken som brann ner till grunden för ett par år sedan. Bergsbostäder har stått för 1,8 miljoner kronor av kostnaden, resten har finansierats av försäkringsbolaget.

Mer läsning

Annons