Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sökningarna gav inga nya ledtrådar

Sökningarna med likhund gav inte polisen några nya ledtrådar i fallet med den försvunne Leif Mikaelsson. Nu återstår ett spår att följa upp. Om inget nytt framkommer kan utredningen åter läggas ner.

Annons

I går berättade LT att skogen bakom det bostadsområde i Rätan där Leif Mikaelsson bodde när han försvann i oktober 1996 under veckan har genomsökts av polispatrull med likhundar.

– Sökningarna är en del i arbetet med att behandla alla uppgifter i utredningen igen. Vi har naturligtvis sökt i området tidigare. Men både hundarna och hundförarna är i dag mycket bättre jämfört med för 13 år sedan och det var därför relevant att söka igen, säger Hans Lundstedt, utredare vid Östersundspolisen.

Men sökningarna med likhund gav inte polisen några nya verktyg för att kunna lösa gåtan med vad som hände Leif Mikaelsson efter det tillfälle då en granne i oktober 1996 såg honom kliva in i en bil.

– Inga spår är också en form av resultat, nu kan vi avskriva den platsen, säger Hans Lundstedt.

Sedan Mikaelssons försvinnande har polisen arbetat med fallet på bred front.

I början av 2000-talet la polisen ner utredningen, men förra sommaren trodde åklagare och utredare att de listat ut vad som hänt Leif Mikaelsson. Trots att ingen kropp hittats anhölls en man i 60-årsåldern misstänkt för mord.

Ett par dagar senare släpptes den misstänkte och är nu avskriften från utredningen.

Sedan dess har polisen arbetat med fallet Mikaelsson i mån av tid.

Nu finns ett moment i utredningsarbetet kvar innan polisen kan konstatera att de kammat genom utredningen med nya polisiära metoder. Men vad det är för form av moment som återstår vill Hans Lundstedt inte gå in närmare på.

– Det kan jag tyvärr inte berätta. Om några veckor vet vi mer, säger han.

Och det sista momentet kan vara den sista insatsen i jakten på att få reda på vad som hände med Leif Mikaelsson. Om det inte framkommer någonting nytt kan det omfattande utredningsmaterialet åter hamna i arkivskåpen.

– Om det finns någon som vet någonting om ärendet är vi fortfarande angelägna om tips. Framför allt med tanke på de anhöriga är det viktigt att vi får veta vad som hänt, säger Hans Lundstedt.

Mer läsning

Annons