Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart säljs Fridsborg

/
  • Bertil Sivertsson avgick som kyrkofullmäktiges ordförande i protest mot den planerade försäljningen av Fridsborg.

Nu finns det en intresserad köpare av församlingsgården Fridsborg i Oviken.
Om några veckor ska kyrkofullmäktige ta ställning till försäljningen.

Annons

Fridsborg har länge varit ett återkommande ämne bland församlingsborna i Oviken. När kyrkofullmäktige fattade beslut om att sälja gården avgick Bertil Sivertsson som kyrkofullmäktiges ordförande i protest mot beslutet.
Därefter har han organiserat en namninsamling för att försöka stoppa försäljning och i en motion föreslagit att försäljningen omgående ska avbrytas.
Men nu ser det ut som Fridsborg ändå kommer att sälja. Den ansvariga mäklaren har hittat en intresserad köpare. Kyrkonämnden håller just nu på att bereda ärendet inför kyrkofullmäktige i Södra Jämtlands kyrkliga samfällighets sammanträde den 25 januari.
Utropspriset på Fridsborg var till en början 750 000 kronor, när ingen intresserad anmälde sitt intresse sänktes utropspriset till 590 000 kronor.
Men hur mycket den nya spekulanten är beredd att betala vid en eventuell affär vill Janerik Lindberg, kyrkonämndens ordförande, inte avslöja. Han vill heller inte berätta vem spekulanten är och vad intressenten har tänkt använda huset till.
– Jag vill inte diskutera det med massmedia innan beredningen är klar, säger han.
Samtidigt som försäljningen av Fridsborg nu ska avgöras håller kyrkonämnden även på att ta fram en kalkyl på vad det kommer att kosta att rusta upp den tidigare prästgården i Oviken till ny församlingsgård.

Mer läsning

Annons