Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolor i Berg kan räddas

Skålans skola och Rätans högstadium blir kvar. Nu blir den utdragna skolnedläggningarna i Berg istället en valfråga.

Vid kommunstyrelsens sammanträde i går beslutades att återremittera skolfrågan.

Annons

Turerna har varit många kring skolnedläggningarna i Bergs kommun. Vid kommunfullmäktige förra månaden valde politikerna att återremittera skolfrågan tills förhandlingarna med facken var klara.

Vid kommunstyrelsens sammanträde i går, där skolnedläggningar skulle tas upp, vann förslaget om återremittering med kompletteringar. Vänsterpartiet, Moderaterna och Bergspartiet röstade för en återremittering medan Centerpartiet och Socialdemokraterna röstade för en nedläggning av Skålans skola och Rätans högstadium. Efter voteringen stod det fem röster för båda förslagen. Kommunalrådet Lena Olsson (BE) hade utslagsrösten som gjorde att skolorna får vara kvar.

– Vi vill att högstadiet i Rätan och att Skålans skola ska får vara kvar och hitta finansieringen till det, säger Lena Olsson efter mötet.

Nu blir skolnedläggningarna istället en valfråga.

– Jag tycker att det här ska vara en fråga för valet till hösten. Istället för att göra dessa förändringar nu mot slutet av den här mandatperioden, fortsätter Lena Olsson.

Eftersom skolfrågan åter igen remitterades kommer förmodligen det extra insatta kommunfullmäktigemötet den 27 april att ställas in. Där skulle skolfrågan ha tagits upp för beslut, men eftersom kommunstyrelsen i går valde en återremittering skjuts skolfrågan fram ytterligare.

Mer läsning

Annons