Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogstomten fick besök av barnen

/
  • Under de senaste 15 åren har Ann Eriksson ordnat tomtespaning för traktens barn.
  • Emil och Ronja Eriksson tyckte om tomteturen som deras farföräldrar överraskade dem med i lördags. ”Jag önskar mig strumpor och kalsonger”, berättade Emil för tomten. ”Jag vill ha en Barbie med fina kläder”, berättade hans syster Ronja. Foto: Sandra Högman

I 15 år har Ann Eriksson, Galhammar, ordnat tomtespaning. Med häst och släde får barnen åka på tur i skogen – och längst in dunklet väntar mannen med den röda luvan.

Annons

Snön är kritvit och har lagt ett tjockt lager med vitt puder på skogens alla träd. Den svarta hästen Pilman, som har spänts med en släde, är ivrig och vill i väg. Släden har stoppats med halm och trasmattor för att det ska bli varmt och gott. När Pilman sätter fart in i skogen börjar bjällrorna kring hans rygg att pingla.

Det enda som lyser upp den svarta skogen när Pilman rusar fram är en fackla i en av medpassagerarnas hand. Efter ungefär 15 minuters färd in i skogen uppenbarar sig Tomten. Han har visst stannat ett slag, gjort upp eld och lagt sig ner för att vila.

Efter en kopp glögg, lite pepparkakor och ett samtal med Tomten är det dags att ta plats på släden igen. Och på vägen tillbaka skymtar fler väsen – nissarna är ute och rör sig bland träden med sina lyktor.

– Visst ser det ut som på ett vykort, kommenterar Ann Eriksson från förarplatsen på släden.

Till en början var det Ann Erikssons egna barn och deras kamrater som följde med på den årliga tomtespaningen.

Men trots att hennes egna barn nu har blivit för stora har Ann Eriksson fortsatt att ordna slädturer där barnen i trakten får chans att träffa tomten och lämna över sin önskelista.

– Jag har velat fortsätta att ge bort den här upplevelsen. Det är så underbart att se barnens förväntningar och hur deras ögon lyser av förväntan.

– Jag blir hjärtevarm varje gång, säger Ann Eriksson.

Mer läsning

Annons