Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogs- och lantbruksdag lockade hundratalet besökare

/
  • Ceve Persson från Målsta var en av besökarna under skogs- och lantbrukardagen. Tillsammans med border collien Liza fick han testa på hur det är att valla får med hund. ”Det gick bra, tycker jag. Jag måste vara född fåraherde”,  sa han skämtsamt efteråt.   Foto: Håkan Luthman
  • Ceve Persson från Målsta var en av besökarna under skogs- och lantbrukardagen. Tillsammans med border collien Liza, och en aning stöd av Ove Hansson, fick han testa på hur det är att valla får med hund.
  • Jan-Erik Erslid passade på att handla saltad gammelost av Gunborg Olsson från Mellangårdens fäbodvall i Klövsjö.
  • Genom att öka sina kunskaper om röjning kan många skogsägare öka sin produktion och därmed omsättning.  Jan-Ola Eriksson och Torbjörn Skoog från Norrskogs och LRF:s gemensamma EU-projekt var en av utställarna under skogs- och lantbrukardagen i går.

Ett 20-tal utställare var på plats när Norrskog och LRF i går anordnade skogs- och lantbrukardag på Torsten Medalens gård i Säter utanför Svenstavik.

Annons

Intresset för arrangemanget var stort. Under den fyra timmar långa utställningen var ett hundratal besökare på plats för att bland annat ta del av visning av röj- och motorsågar, skogsskötsel, simulatorskjutning, ponnyridning, traktorkörning och försäljning av närproducerade livsmedel.

– Eftersom det var så många andra arrangemang i området i helgen, var vi osäkra på hur många som skulle dyka upp. Men intresset har varit över förväntan tycker jag, säger Torsten Medalen.

Ceve Persson från Målsta var en av besökarna under skogs- och lantbrukardagen. Dagen till ära fick han testa på att valla får med hjälp av hund. Efter Ove Hanssons förevisning fick Ceve valla fåren tillsammans med border collien Liza.

– Det gick bra, tycker jag. Jag måste vara född fåraherde, sa han skämtsamt efteråt.

Torbjörn Skoog och Jan-Ola Eriksson från Norrskogs och LRF:s gemensamma EU-projekt var en av utställarna på plats.

– Vi har berättat för folk om projektet som syftar till att öka produktionen i skogen, bland annat genom bättre röjning, säger Torbjörn Skoog.

Mer läsning

Annons