Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skålan bjuder på favorit i repris

/
  • Om en månad är det dags för en ny upplaga av Drömverksdagarna  i Skålan. Initiativtagaren Therés Hellström (till höger) och en rad bybor träffades i går för att diskutera detaljerna under ett planeringsmöte i Bygdegården.Foto: Sandra Högman

Snart är det dags för en favorit i repris i Skålan. Om en månad arrangeras välgörenhetstillställningen Drömverksdagarna för andra året i rad.

Annons

– Den här gången bjuds det på ett helt nytt program och pengarna går i år till Barncancerfonden. Av den anledningen är målet att det ska finnas fler aktiviteter för barn än i fjol, säger initiativtagaren till Drömverksdagarna, Therés Hellström.

Precis som i fjol kommer i övrigt besökarna under Drömverksdagarna att ha möjlighet att ta del av en rad föreläsningar, aktiviteter och musikframträdanden.

En annan nyhet för i år är drömluvan, en symbol för projektet i Skålan, som kommer att finnas till försäljning.

– Bröstcancerinsamlingen har rosabandet som sin symbol, och prostatacancern har det blåa bandet. Jag ville ha ett märke för Drömverksdagarna och kom på idén med drömluvan, berättar Therés Hellström.

Inför evenemanget bjuder Therés därför in alla som vill att sticka, virka, sy eller på annat sätt tillverka mössor. De hemgjorda mössorna kommer att märkas med Drömverksdagarnas symbol och därefter säljas till förmån för cancerforskningen.

– Det ska också följa med en beskrivning där det framgår vem som gjort mössan, det gör dem ännu mer personliga, säger Therés Hellström.

De mössor som blir över ska skänkas till cancersjuka barn.

Idén till den första upplagan av Drömverksdagarna, som arrangerades i fjol höst, kom till Therés Hellström i samband med att hennes mamma dog i cancer för snart tre år sedan. Det gav Therés insikten och viljan att förmedla att det är viktigt att ta tillvara på livet och resultatet blev Drömverksdagarna.

Förra årets upplaga av arrangemanget blev en stor succé och nästan 52 000 kronor samlades in till cancerfonden.

– Jag fick nästan lite prestationsångest när det gick så bra i fjol och var rädd för att inte nå upp till kraven i år. Men sedan såg jag tv-programmet ”Här är ditt liv” med Jan Eliasson där han betonade att ingen kan göra allt men att alla kan göra något. Då bestämde jag mig för att det måste bli Drömverksdagar i år också.

Drömverksdagarna, som i år har fått slogan ”dagar som berör”, arrangeras i Skålan 7-8 november.

Mer läsning

Annons