Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhemmet får 27 lägenheter

/

Så här ska lägenheterna på det renoverade sjukhemmet i Svenstavik se ut. De stora liggsalarna ska bytas ut mot 27 privata rum.Nästa sommar väntas ombyggnaden vara klart.

Annons

Enligt det första förslaget som arkitekterna arbetat fram kommer alla 27 lägenheter i princip bli identiska.

– Varje rum planeras bli 29 kvadratmeter stora och rymma ett rum, toalett och en köksinredning, säger Krister Guttormsson, vd på Bergs hyreshus, som äger fastigheten där sjukhemmet huserar.

I slutet av april räknar Krister Guttormsson med att projekteringen av sjukhemmet ska vara klar och att renoveringsarbetet kan läggas ut på anbud.

I slutet av augusti och i början av september ska de boende på sjukhemmet börja slussat ut för att ge plats till snickarna.

– De boende kommer att flyttas till Berghem i Hoverberg och till en temporär avdelning på Treklövern i Åsarna, säger Guttormsson.

Därefter ska spaden sättas i marken och sjukhemmet rustas upp. Nästa sommar förväntas de boende kunna flytta in i sina nya lägenheter.

Hur mycket den omfattande renoveringen kommer att kosta är fortfarande inte fastställt. Politikerna har tidigare pratat om att kostnaden kommer att landa någonstans mellan 30 och 40 miljoner kronor.

– Jag törs inte säga hur mycket det kommer att kosta ännu. Men vi hoppas att det är bra tider att bygga just nu, säger Krister Guttormsson.

Sjukhemmet har varit ett hett diskussionsämne i Bergs kommun länge. Redan i början av 1990-talet inleddes diskussionerna om att bygga om de gamla lokalerna där det i princip inte har gjorts någonting sedan byggnaden färdigställdes på 70-talet.

I höstas satte länsstyrelsen, Socialstyrelsen och Arbetsmiljöverket ned foten och dömde ut lokalerna. ”Boendet har stark intuitionsprägel”, slog länsstyrelsen då fast.

För att slippa vite genomfördes en lättare uppfräschning i vintras i form av målning och tapetsering. Det kostade mellan 20000 och 30000 kronor.

Mer läsning

Annons