Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska effekterna lindras

/
  • Kommunalrådet Lena Olsson (BE), näringslivschef Anders Englund och kommunchef BrittInger SteinÖhrnell tror att samarbete mellan olika instanser nu är rätt sätt för att mota Olle i grind.  Foto: Håkan Luthman

Arbetsförmedlingen och Bergs kommun ska samarbeta för att mildra konsekvenserna av ACB Laminats konkurs.

– Nu gäller det att mota Olle i grind, säger kommunalrådet Lena Olsson (BE).

Annons

ACB Laminat är Bergs största privata arbetsgivare och gårdagens besked väntas därför slå hårt mot kommunen, som redan i dag har en ansträngd ekonomi. När kommunledningen i går förmiddag nåddes av meddelandet att företaget lämnat in en konkursansökan till tingsrätten inleddes planeringen av åtgärder genast.

– Vi har beslutat att sätta in ett extra sammanträde för kommunstyrelsens arbetsutskott och utifrån beskedet diskutera hur vi på bästa sätt ska hantera situationen, säger Lena Olsson.

På det extrainsatta mötet kommer, förutom ledamöterna i arbetsutskottet, också representanter från Arbetsförmedlingen, Bergs gymnasium och verksamhetsnämnden att närvara.

Syftet med mötet är att de olika instanserna ska hitta ett gemensamt sätt att mildra konsekvenserna av konkursen.

– Det är en gigantisk utmaning som ligger framför oss, konstaterar Lena Olsson.

Trots konkursen hoppas kommunledningen att alla ACB Laminat-anställda som i dag bor i Bergs kommun även fortsättningsvis kommer att göra det.

– Samtidigt som det är viktigt att vi behåller skatteintäkterna i kommunen finns det företag som expanderar och även om det inte motsvarar de arbetstillfällen som går förlorade på ACB Laminat bevisar det att det finns en framtidstro i kommunen, säger näringslivschef Anders Englund.

Mer läsning

Annons