Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rutinerna ses över på äldreboenden i Myrviken

Efter de anhörigas protester ska rutinerna på Fjällglimten och Dalsätra ses över. Extrapersonal har fått uppdraget att göra översynen.

Annons

Samma person har tidigare gjort en liknande översyn på äldreboendet Treklövern i Åsarna.

– Det är betydligt lugnare där nu, säger verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen (C).

Personen i fråga, som i dag jobbar extra inom kommunens vård- och omsorgsverksamhet, ska granska samtliga rutiner på Fjällglimten och Dalsätra.

– Brukarens behov ska centreras medan kringåtgärderna inom verksamheten måste komma i andra hand, säger vård- och omsorgschef Helen Rikardsson.

Utredaren kommer att följa med personalen under ett par dagar och ska sedan föreslå vissa förändringar för personalgruppen.

– Jag tror att det här kan skapa fysisk och psykisk trygghet. Det är skönt att vet vad som ska göras och när det ska göras. Det är bra att veta att om jag går på rast nu finns det någon annan som gör det som ska göras, säger Helen Rikardsson.

Som LT tidigare berättat har några LSS-platser på äldreboendet Fjällglimten i Myrviken tagits bort och personalstyrkan har reducerats. De anhöriga på både Dalsätra och Fjällglimten har reagerat starkt över den numera låga bemanningen. Under nätterna ska exempelvis en personal ensam ansvara för 30 boende. Men kommunen menar att det är exakt samma personalstyrka som på de övriga boendena i Berg.

Mer läsning

Annons