Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnet lyste med sin frånvaro i Hackås

/
  • Erik Wennberg, 4 år, och Fabian Freskgård, 3 och ett halvt år, hjälper Catarina Freskgård att smycka midsommarstången med blommor. Foto: Sandra Högman
  • Tvillingparet Emilia och Nathalie Olsson, 6 år, hade väntat hela dagen på att få vara med och dans kring midsommarstången. Lyckan var fulländad när det äntligen blev dags.

Små grodorna, blomster i håret – och uppehåll. Vädergudarna var på Hackåsbornas sida när stången traditionsenligt skulle kläs i fredags.

Annons

Vid lunchtid på midsommaraftonen samlades ett 50-tal midsommarfirare i alla åldrar vid Brita-Sofiastugan i Hackås för att traditionsenligt löva och smycka stången, dansa, leka och ta sig en fika i det gröna.

Meteorologerna hade varnat för regn, och många tunna sommarklänningar hade fått ge plats åt regnkappor och gummistövlar. Och visst hängde molnen hela tiden tunga på sommarhimlen. Men vädergudarna var på midsommarfirarnas sida och skurarna uteblev.

– Det här är midsommar som jag minns den från när jag var liten; kall och ruggig. I bland brukade det vara så kyligt att blomstren hade frusit och vi var tvungna att klä oss i täckjackor, säger Catarina Freskgård från Hackås, som firade midsommar vid Brita-Sofiastugan i fredags tillsammans med sin son Fabian, 3 och ett halvt år.

Fredagens firande i Hackås arrangerades av Hackås hembygdsförening i samarbete med ABF.

Mer läsning

Annons