Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalminskning får starkt motstånd

Protesterna mot den föreslagna personalminskningen inom äldreomsorgen i Myrviken fortsätter. Anhöriga tar nu striden ett steg längre och skickar ett klagobrev till både politiker och tillsynsmyndigheter.

Annons

Som LT berättade förra veckan föreslås endast en vårdanställd nattetid ta hand om 30 boende på äldreboendena Fjällglimten och Dalsätra i Myrviken. Tidigare har det varit två personer, men sedan ett antal LSS-platser försvunnit föreslår de styrande politikerna nu att antalet anställda ska minskas.
Både berörd personal inom äldreomsorgen och anhöriga till de boende har reagerat starkt på förslaget. Ett flertal anhöriga har också gått ihop och författat en skrivelse där de påpekar hur galet ett sådant beslut skulle vara.
De skriver bland annat: "Det är överraskande att kommunen beslutar att föreslå neddragning av resurser innan en konsekvensanalys har tagits fram." De anhöriga anser att förslaget till besparingar kommer att leda till en mycket otillfredsställande situation där de äldre inte får den hjälp och stimulans de behöver. De anser också att beslutet kan riskera att leda till att arbetsmiljön försämras så mycket att det är ett brott mot arbetsmiljölagen.
Skrivelsen är skickad till de Bergspolitiker som sitter i fullmäktige och som ska besluta i ärendet den 24 november. Men den har också skickats till länsstyrelsen som är tillsynsmyndighet för den kommunala äldreomsorgen och till Socialstyrelsen som också bevakar att vissa lagar efterföljs.

Mer läsning

Annons