Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklarheter kring sjukhemsschema

/
  • Lollo Cogrell, Ann-Kathrine Olofsson och deras kollegor vill ha ett besked om hur det blir med deras scheman i framtiden.

I höstas aviserade Berg en schemaändring för delar av omsorgen. Men personalen har fortfarande inte fått något besked om hur de ska fördela sina timmar i fortsättningen.

Annons

– Vi vill åtminstone kunna ta striden och sätta oss vid förhandlingsbordet, säger Karin Paulsson.
Som LT tidigare har berättat beslutade verksamhetsnämnden i Bergs kommun i augusti att säga upp det lokala kollektivavtalet med en av avdelningarna på sjukhemmet i Svenstavik och med hemvården i Hackås/Oviken. Båda arbetsplatserna har under de senaste åren tillämpat ett så kallat 3:3 schemasystem som bland annat innebär viss arbetstidsförkortning.
När LT skrev om den planerade schemaförändringen i september sa nämndens ordförande Torsten Medalen, c, att schemaändringen främst kommer att gälla sjukhemmet eftersom systemet inte fungerat där, och att hemvården i Hackås/Oviken troligtvis får behålla sitt omtyckta schema.
Men hittills, nästan ett halvår senare, har de anställda inte hört något om framtiden. Den 23 mars upphör det lokala kollektivavtalet.
Nu är de less på att vänta.
– Vi vill ha ett besked. Vi pratade med politikerna före jul, men vi har fortfarande inte fått något klart besked om hur det blir, säger Lollo Cogrell. Jag kan inte förstå var det sitter fast.
Alla på arbetsplatsen är överrens om att 3:3 schemat är den optimala lösningen, och kollegorna vill absolut inte byta till något annat system.
– Vi klarar budgeten galant varje år, vi är nästan aldrig sjukskrivna och vi har i princip inga övertidstimmar, säger Ann-Kathrine Olofsson.
På kommunen säger både politikerna och tjänstemännen att ett förslag till nytt avtal är under produktion, men att det inte är färdigt ännu och att man därför inte har kunnat förhandla med den fackliga organisationen. Men Torsten Medalen tror fortfarande inte att personalen behöver oroa sig.
– Vi har ju sagt att de sannolikt kommer att få behålla 3:3 schemat, men att vi vill se över modellen. Vi vill gärna tillämpa samma modell som används i Östersund. Det innebär att personalen arbetar 3:3, men inte får en lika hög arbetstidsförkortning, säger han.

Mer läsning

Annons