Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar tuffa tider för Bergs Express

/
  • Benka Hemmingsson och Anette Åsén på Bergs Express har redan känt av ACB Laminats konkurs. ”Varken i dag eller i morgon blir det några järnvägstransporter”, konstaterar Benka. Med på bilden är också hunden Ozzy.  Foto: Sandra Högman

ACB Laminat har stått för hälften av Bergs Express uppdrag. Nu väntar en tuff period för att få det anrika åkeriet att gå runt.

– Vi kommer troligtvis tvingas säga upp folk, säger vd Benka Hemmingsson.

Annons

Bergs Express körde fram till i onsdags omkring fem lass dagligen mellan ACB Laminats fabriker i Skanderåsen och Brunflo. Dessutom fraktade de via järnväg mellan tre och fem transporter söder ut varje dag. Men nu väntar andra tider – konsekvenserna av ACB Laminats konskurs har redan gett effekter för Benka Hemmingsson och hans sambo Anette Åsén som äger Bergs Express.

– Varken i dag eller i morgon blir det några järnvägstransporter, konstaterar Benka Hemmingsson.

– I dag känns det bittert. Det har varit roliga år att jobba åt ACB, det är tråkigt att det snart är slut med det nu, fortsätter han.

Totalt arbetar sex personer heltid vid Bergs Express, samt ett par timanställda. I och med ACB Laminats konkurs tror Benka och Anette att de kommer tvingas säga upp folk.

– Men vi ska verkligen göra allt för att slippa det scenariot. Vi har mycket kompetent och kunnig personal och kommer att göra vad som står i vår makt för att behålla dem inom företaget, säger Anette Åsén.

För att slippa nedskärningar har Bergs Express ett par projekt på gång. Bland annat kan verksamheten komma att överge sina lokaler i Svenstavik och flytta in till Östersund i stället. I övrigt är framtidsplanerna fortfarande i startgroparna och ägarna vill därför inte avslöja detaljerna kring projekten.

Och Bergs Express är långt i från ensamma om att dras med i fallet i och med ACB Laminats konkurs. Många, både stora och små, företagare har troligtvis en tuff period framför sig att leta nya kunder.

– Vi kommer överleva, även om vi kan få det lite tufft. Jag hoppas att även övriga leverantörer kan hitta en väg ut, säger Benka Hemmingsson.

Det är inte första gången som Bergs Express följer med ACB Laminats toppar och dalar. Redan i januari i år, när ACB Laminat begärde företagsrekonstruktion, fick åkeriet skära på kostnadssidan.

– För ett år sedan var vi åtta anställda fler jämfört med i dag, säger Anette Åsén.

Mer läsning

Annons