Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Myrviken en egen näridrottsplats

/
  • ”En farmor ska kunna ha med sig sitt barnbarn hit och båda ska ha lika roligt”, säger Janne Magnusson, idrottslärare på Myrvikens skola och något av en spindel i nätet under arenabygget.  Foto: Sandra Högman
  • I kvälls invigs näridrottsplatsen vid Myrvikens skola. Men många av ortsborna har redan hunnit använda arenan.  ”Det är ett bra slags konstgräs, man bränner sig inte när man kastar sig”, säger Amalia Zackrisson, som också är målvakt i ett av Myssjö-Oviken IF:s fotbollslag.
  • Tanken med näridrottsplatsen och multisportarenan är dels att Myrvikens skolas elever ska ha sina idrottslektioner där, dels att området ska locka gammal som ung till spontanidrott.

I kväll invigs den nybyggda näridrottsplatsen i Myrviken.Tillsammans har ortens skolstyrelse, lokala företag och Myrvikens skola gjort satsningen möjlig.

Annons

Näridrottsplatsen, som sedan tidigare består av en boulebana och ishockeyplan, har nu fått sällskap av en klätterborg och en multisportarena med konstgräs. Dessutom finns planer på tennisplan och en hockeysarg.

Bygget av arenan påbörjades i somras och har kostat närmare en miljon kronor. Som finansiärer står bland andra den lokala skolstyrelsen, kommunen, Riksidrottsförbundet, Agne Åhs minnesfond, kyrkorådet och ortens företagarförening.

– Det är häftigt att se hur mycket ideella krafter det finns bland elever, personal och föräldrar, säger Janne Magnusson, idrottslärare på Myrvikens skola och något av en spindel i nätet under bygget.

Tanken med näridrottsplatsen och multisportarenan är dels att Myrvikens skolas elever ska ha sina idrottslektioner där, dels att området ska locka gammal som ung till spontanidrott.

– Vi vill locka till rörelse. Det här ska vara en naturlig samlingsplats, byns träffpunkt, säger Janne Magnusson.

Den nya arenan har varit på plats under ett par veckor, men Amalia Zackrisson i fyran på Myrvikens skola är redan nöjd med anläggningen.

– Det är ett bra slags konstgräs, man bränner sig inte när man kastar sig, säger Amalia, som också är målvakt i ett av Myssjö-Oviken IF:s fotbollslag.

– Dessutom är jag här på fritiden. Jag och min syrra brukar sparka boll här på kvällarna, fortsätter hon.

Men näridrottsplasten är inte bara barnens. Den lokala PRO-föreningen samlas en gång i veckan i området för att spela boule tillsammans.

– Det är kul att vi äldre och de unga får komma lite närmare varandra, säger Ulla Andersson.

– Och det är just det här som är det speciella med näridrottsplatsen; alla ska kunna vara med. En farmor ska kunna ha med sig sitt barnbarn hit och båda ska ha lika roligt, tillägger Janne Magnusson.

I kväll invigs näridrottsplatsen och multisportarenan av Karin Mattsson-Weijber från Riksidrottsför - bundet. Därefter får anläggningen sitt officiella namn ”Agne Åhs arena”, efter en omtyckt skolvärd som arbetade i Myrviken före sin bortgång för omkring tio år sedan. Sedan väntar under - hållning i olika skapnader, bland annat i form av a nkrace.

Mer läsning

Annons