Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är bommarna borttagna

/
  • Nu blinkar det inte länge  i Skanderåsen – bommarna med tillhörande ljussignal har monterats ner av Banverket.
Foto: Sandra Högman

Nu är det slutblinkat för gott i Skanderåsen. I dag monterade Banverket ner järnvägssignalen längs E45:an som under de senaste åren varnat för – ingenting.

Annons

I oktober 1998 beslutade kommunstyrelsen i Berg att söka statliga pengar för ett 4,7 kilometer långt stickspår i Skanderåsen och Svenstavik. Tanken med spåren var att industriområdena i Svenstavik med omnejd skulle bli mer attraktiva.

Men projektet blev inte riktigt vad kommunledningen hoppats på. År 2000 beslutade kommunfullmäktige att fyra miljoner från kommunkassan skulle användas till bygget. Slutnotan kom däremot att bli betydligt dyrare än så. Totalkostanden landade till sist på 21 miljoner kronor. Delar av de båda spåren har dessutom aldrig använts och debatten om spårens vara eller icke vara har varit omfattande de senaste åren.

Förra året plockades, efter påtryckningar från Vägverket, rälsen som korsar E45:an i höjd med Skanderåsen bort och fylldes igen med asfalt. Kvar blev den blinkande järnvägssignalen.

Men nu är alltså även de borta. I dag monterade personal från Banverket ner bommarna med de tillhörande ljussignalerna och fraktade dem till kommunens förråd.

Mer läsning

Annons