Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP kritiserar verksamhetsnämnden för höjda hyresavtal

De höga hyreshöjningarna på flera av skolorna i Berg får nu kritik från Miljöpartiet.

– Det är bara ett sätt att motivera nedläggning, säger Pietro Rödin.

Annons

På vissa av kommunens skolor har hyran höjts med så mycket som 400 procent. Klövsjö skola, har exempelvis i dag en hyra på 230 000 kronor, men kommer efter årsskiftet att tvingas betala en miljon kronor per år.

Enligt Torsten Medalen (C), ordförande för verksamhetsnämnden, är de höjda hyrorna en konsekvens nämnden inte hade räknat med efter omförhandlingar av kontrakten med fastighetsägaren Bergs hyreshus.

– Vi tyckte att den totala hyreskostnaden för skolan var för hög och begärde att få omförhandla. Tyvärr blev resultatet inte vad vi räknat med, konstaterar han.

Men Pietro Rödin köper inte Medalens förklaring. Han menar att verksamhetsnämndens agerande enbart syftade till att försämra resultatet för de nedläggningshotade skolorna och därmed göra en nedläggning mer motiverad.

– Det är fullkomligt uteslutet att det handlar om en ren dumhet att säga upp hyresavtalen. Detta handlar om en förödande strategi för de nedläggningshotade skolorna, anser vi inom miljöpartiet. Ansvariga politiker borde ta konsekvenserna av detta och se över sin roll som politiker, säger han.

Mer läsning

Annons