Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moduler löste lokalbehovet

/
  • Ella Månström får hjälp av barn- och utbildningsutskottets ordförande, Dan Östberg, att klippa invigningsbandet till Myre förskolas nya lokaler. Foto: Sandra Högman
  • Efter den officiella invigningen blev det saftkalas för alla barn.
Foto: Sandra Högman

Myre förskola har utökats. I går invigdes de nya lokalerna med traditionell bandklippning och saftkalas.

Annons

Den ursprungliga tanken var att Ovikens skola skulle byggas om till förskola och att förskoleverksamheten i Myre skulle flytta in. Men när lokalerna såldes till kyrkan beslutade kommunen att alla barn i stället skulle flytta till Myre.

För att lösa lokalfrågan har flyttbara moduler ställts upp på gården vid Myre förskola och två nya avdelningar, Solstrålen och Nyckelpigan, har öppnat.

– Om behovet skulle uppstå på andra platser i kommunen kan modulerna flyttas, vilket är en klar fördel med den här typen av lösningar, säger barn- och utbildningschefen i Bergs kommun, Karin Flodin.

Hon får medhåll av den före detta Bergspartisten och numera Centerpartisten Dan Östberg, som är ordförande i barn- och utbildningsutskottet.

– Den här lösningen har blivit en framgångssaga. Alternativet hade varit att flytta allting till Oviken och avyttra de här lokalerna. Men den här lösningen är bättre, tycker jag – framför allt när kyrkan ville köpa skolbyggnaden. I Oviken hade verksamheten tvingats vara på två olika plan, säger Dan Östberg.

Modulerna, som kostar en halv miljon per år, hyrs fem år i taget.

Mer läsning

Annons