Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M vill utreda Bergs hyreshus framtid

Moderaterna i Berg vill utreda om kommunens fastighetsbolag bör skrotas.

Annons

I en motion föreslår partiet att Bergs hyreshus bestånd samlas under en teknisk förvaltning.

– I dag gör kommunanställda samma sak flera gånger på olika ställen. För att bli mer effektiva är det viktigt att vi ser över organisationen, säger moderaternas gruppledare i Bergs kommun, Elise Ryder Wikén.

I samband med att AME (Servicecentrum) under våren ska utredas föreslår nu moderaterna i en motion till kommunfullmäktige att även den övriga organisationen ses över.

– Kommunen befinner sig i ett ekonomiskt dåligt läge, därför är det viktigt att anpassa hela organisationen, säger Elise Ryder Wikén.

I dag ligger flera kommunala verksamheter utspridda på kommuns avdelningar. Kommunen har tidigare fått kritik från kommunrevisorerna för att främst näringslivs- och utvecklingsavdelningen har blivit en plats för kommunal diversehandel. Men även AME har olika typer av ansvarsområden.

För att bli mer effektiva och samla all kompetens under samma sak vill Bergsmoderaterna utreda om VA, renhållning, skog, skötsel av kommunal mark, alla kommunala fastigheter, idrottsanläggningar och vägfrågor bör samlas i en teknisk förvaltning eller avdelning.

Partiet vill också utreda om Bergs hyreshus fastigheter bör ingå i en eventuell teknisk förvaltning.

– Både kommunstyrelsen och Bergs hyreshus ansvarar för olika typer av fastigheter. För att effektivisera och spara pengar kanske det bästa är att samla allting på samma ställe, säger Elise Ryder Wikén.

”Med en organisationsanpassning som innebär en teknisk förvaltning tror Bergsmoderaterna att de tekniska frågorna får en samlad tyng och bidrar till en samordnad effektivitet”, skriver partiet i sin motion.

Mer läsning

Annons