Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LRF-motionärer hade bra förslag

LRF i länet fick gehör för sina tre motioner vid Lantbrukarnas riksförbunds stämma i veckan.

Annons

Vid LRF:s riksförbundsstämma i Sånga-Säby utanför Stockholm behandlades 36 motioner, tre av dessa kom från LRF i Jämtlands län. Representanterna för LRF i länet är nöjda då deras tre motioner fick stöd från förbundsstyrelsen och stämmoombuden.

En av motionerna från länet handlade om att öka markägarnas inflytande vid mineralprospektering och att förstärka den kommunala vetorätten vid uranbrytning.

Stämman beslutade att bifalla motionen samt att LRF ska arbeta för en översyn av minerallagen, syftet från LRF:s sida är att stärka respekten för den enskilda äganderätten. Motionen kommer ursprungligen från avdelningen i Hackås.

Motionen om fjälljordbrukets utveckling från Tännäs lokalavdelning fick stöd av stämman vilket innebär att LRF ska aktivt verka för goda övergripande villkor för fjälljordbruket och lyfta fram fjälljordbrukets möjligheter i olika sammanhang.

Lokalavdelningen i Berg har lyft frågan om hur riksförbundet ska utveckla det lokala arbetet i framtiden. I motionen ställs frågan hur LRF ska behålla det lokala engagemanget i en global värld. Stämman beslutade att ta tillvara intentionerna och förslagen i motionen i det utvecklingsarbete som pågår inom LRF.

Mer läsning

Annons