Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Likhundar letar nya spår efter försvunne Leif Mikaelsson

/

Polisen har inte gett upp hoppet om att lösa gåtan med Leif Mikaelsson. I går genomsöktes området där han försvann för 13 år sedan.

– Liksökshund har letat på platsen, bekräftar Jörgen Modin vid polisen.

Annons

Enligt uppgifter till LT är det skogen bakom det bostadsområde där Leif Mikaelsson bodde när han försvann i oktober 1996 som nu genomsökts på nytt. Flera uniformerade poliser och en likhund var på plats under hela gårdagen för att delta i spaningarna.

Polisen passade också på att ställa frågor till boende i trakten med anledning av Leif Mikaelsson och hans försvinnande.

Jörgen Modin är länshundbefäl vid Jämtlandspolisen. Han bekräftar att en hundpatrull med liksökshund med anledning av fallet Leif Mikaelsson var på plats i Rätan i går.

– Vi ger aldrig upp. Folk tror att vi släpper ärenden, men vi jobbar på, säger han.

Enligt LT:s källor är det inte första gången under den senaste tiden som polisen letar med hundpatrull i området. För drygt en månad sedan ska en eller flera patruller ha genomfört sökningar i Rätan med omnejd.

Enligt Jörgen Modin är det inte nya uppgifter i fallet med Mikaelsson som har fått polisen att genomföra sökningarna med liksökshundar, utan gammal information som utredarna valt att titta på igen.

– Det är gamla saker som dykt upp i utredningsarbetet, säger Jörgen Modin.

Rätansbon Leif Mikaelssons försvinnande har varit en gåta för Jämtlandspolisen i snart 13 år. I oktober 1996 såg en granne honom kliva in i en bil och sedan dess är han så gott som spårlös försvunnen.

Det finns också uppgifter om att han setts i Järpen en tid efter försvinnandet, men dessa påståenden har polisen aldrig lyckats bekräfta.

I början av 2000-talet la polisen ner utredningen, men förra sommaren trodde åklagare och utredare att de listat ut vad som hänt Leif Mikaelsson. Trots att ingen kropp hittats anhölls en man i 60-årsåldern misstänkt för att ha mördat Leif Mikaelsson.

Ett par dagar senare släpptes den misstänkte och är nu avskriften från utredningen.

I somras berättade LT att chefsutredaren av fallet, Hans Lundstedt, och hans kollegor sedan förundersökningen återigen togs upp bearbetat gamla tips och prövat nya polisiära metoder i jakten på sanningen.

– Det är viktigt att få reda på vad som hänt – inte minst för de anhörigas skull, sa Hans Lundstedt då till LT.

Mer läsning

Annons