Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsrätten har sagt sitt om jaktarrende

Berg gjorde inte fel när de högstbjudande spekulanterna till kommunens jaktmarker valdes bort – det har länsrätten beslutat.

Annons

När kommunstyrelsen i Bergs kommun i början av november förra året beslutade att Bergs jaktvårdskrets och Gräftåns jaktsällskap får överta kommunens jaktarrenden i Viggesågen respektive Gräftån bröt en omfattande debatt ut. Kritikerna menade att fel bud antagits eftersom det fanns andra som var beredda att betala en högre summa.
Och en handfull valde också att överklaga beslutet.
Nu har länsrätten sagt sitt i ärendet och kommit fram till att Bergs kommun inte gjorde fel när de sålde jaktarrendet till Bergs jaktvårdskrets och Gräftåns jaktsällskap. Länsrätten gör samma bedömning i de sex överklaganden som inkommit. Rätten kan ”inte finna att kommunen förfarit på något sätt som kan anses olagligt eller på annat sätt stå i strid mot någon bestämmelse i kommunallagen”. Länsrätten håller heller inte med de två personer som i sina överklaganden hävdat att både ordföranden för Bergs jaktvårdskrets och vissa personer på kommunen, som är medlemmar i Svenska jägareförbundet, varit jäviga.

Mer läsning

Annons