Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långdraget vattenbråk avslutat

Tvisten mellan Bergs kommun och Häggens ekonomiska vattenförening ser ut att vara över. Efter fyra år har parterna kommit överens om förlikning.

Annons
Striden mellan Häggens ekonomiska vattenförening och Bergs kommun inleddes för mer än fyra år sedan. Kommunen sa då upp ett 20 år gammalt avtal och ville inte längre rabattera vatten till Häggens ekonomiska vattenförening i gengäld att de fick använda föreningens ledningar.
Sedan dess har de båda parterna vid flertalet tillfällen suttit vid förhandlingsbordet, men utan att lyckas nå en lösning. Föreningen har bland annat bergärt ett skadestånd på 200 000 kronor och i somras skickade föreningen en faktura på 10 159 kronor exklusive omkostnader.
Kommunen bestred fakturan och tvisten blev ett fall för tingsrätten. Men nu ser alltså oegentligheterna ut att vara över. I samband med de förberedande förhandlingarna i tingsrätten enades parterna om förklingning. Bergs kommun har valt att betala fakturan. I gengäld har Häggens vattenförening gått med på att inte lämna in ytterligare betalningsanspråk.

Mer läsning

Annons