Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommuner i strid om väganslag

/

En vägtvist kan vara på väg att blåsa upp mellan kommunerna Berg och Östersund. Bergs kommun anser att länsstyrelsen har lyssnat för mycket på Östersund när ett stort vägprojekt har förkastats.

Annons

Länsstyrelsen håller tillsammans med kommunerna i länet just nu på att ta fram förslag på vilka trafiksatsningar som bör göras för de statliga 401 miljoner kronor som finns till förfogande under åren 2010 till 2021.

Men hanteringen av den så kallade länstransportplanen har inte gått rätt till.

Bergs kommun har tidigare skrivit till länsstyrelsen och framfört behovet av en ny vägsträckning för att avlasta 592:an mellan Sannsundsbron och Vallsundsbron.

Men när länsstyrelsen sammanställt kommunernas förslag till trafiksatsningar så finns den vägen inte ens med.

I ett yttrande till länsstyrelsen skriver Bergs kommun: ”Att ett av de viktigaste objekten för den fortsatta utvecklingen av Bergs kommun utan dialog med kommunen helt uteslutits ur förslaget till Länsplan anser vi mycket anmärkningsvärt.”

Elise Ryder Wikén har varit med och berett yttrandet för Bergs kommuns räkning.

– Det vi är besvikna på är att länsstyrelsen inte har fört någon dialog med oss i den här frågan. När jag ringde till dem och frågade varför vägen inte fanns med så sade de att Östersunds kommun inte ville ha den.

Länsstyrelsen ska väl inte gå Östersunds ärenden utan hela länets, frågar hon sig.

Elise Ryder Wikén menar att en ny vägsträcka mellan Sannsundsbron och Vallsundsbron är otroligt viktig för utvecklingen av Bergs kommun.

Östersunds kommun har yttrat sig i frågan till länsstyrelsen och kommunstyrelsen skriver att man inte vill ha den nya vägen eftersom den skulle öka trafiken över Vallsundsbron, på Frösön och genom Östersunds innerstad.

Inte minst när det gäller den tunga trafiken.

Mer läsning

Annons