Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens råd: Omprioritera

Personalen på Myltblomman kommer även i fortsättningen att få dra ett tungt lass. Det finns inget utrymme att anställa fler.

Annons
För att klara situationen tycker kommunchef BrittInger SteinÖhrnell och kommunalrådet Lena Olsson, Be, som i går besökte Myltblomman, att resurser bör omfördelas.
– Vi har de resurser vi har. Sedan får vi fördela dem där det största behovet finns, säger BrittInger SteinÖhrnell.
– Att omprioritera kan också vara en lösning. Personalen borde kunna dra ner på vissa utgifter och i stället prioritera mat, hygien och medicin, säger Lena Olsson.
För att få bukt med problemet på Myltblomman ska nu BrittInger SteinÖhrnell ha ett möte med förvaltningscheferna som i sin tur ska prata med enhetscheferna – som i sin tur ska försöka verkställa besluten.
– Jag tycker att det här är en ledningsfråga, säger Lena Olsson.
Enligt personalen kan vissa boende få vänta med att stiga upp och äta frukost till elva, halv tolv på förmiddagen. Vill ni ha det så när ni blir gamla.
– Nä, självklart inte. Men man kanske ska vara öppen för att testa andra metoder för att få det att fungera. Att äta frukost i sängen kanske kan vara en lösning för att få personalens tid att räcka till, säger BrittInger SteinÖhrnell.

Mer läsning

Annons