Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommun vägrar backa

/

Översynen av rutinerna på äldreboendena Fjällglimten och Dalsätra drar ut på tiden. Samtidigt konstateras att kommunens beslut står fast och en personal får därmed nattetid ensam ansvara för 30 boende.

Annons

I november uppmärksammade anhöriga vid Fjällglimten och Dalsätra den ökade arbetsbelastningen i och med att några LSS-platser försvann och personalstyrkan reducerades. Ett par veckor senare klubbade kommunfullmäktige budgeten för 2010 och förslaget blev trots kritik från anhöriga ett faktum.

I december fick extrainsatt personal i uppgift att göra en översyn av rutinerna för att sätta brukarens behov i centrum.

– Översynen är ännu inte klar, arbetet tog lite längre tid än vi först trodde, säger kommunens vård- och omsorgschef Helen Rikardsson.

– Det handlar om att sammanföra två enheter till en och få fram gemensamma rutiner, vilket inte alltid är så lätt, fortsätter hon.

Samtidigt konstaterar verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen (C) att kommunens beslut att reducera personalstyrkan står fast. I ett brev till en av de anhöriga som begärt att kommunen skulle återremittera besparingsförslaget vid fullmäktigemötet, skriver Medalen att det blir som kommunen bestämt. Samtidigt poängterar han att en organisation aldrig får vara ”statisk varför arbetsbelastningen nattetid kommer att fortlöpande följas upp”.

Mer läsning

Annons