Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klövsjöhotell storsatsar i två etapper

/
  • Anders Backskog har redan börjat riva ut lägenheterna. I augusti ska arbetet med den omfattande ombyggnationen påbörjas på allvar. Foto: Sandra Högman

Hotell Klövsjöfjäll ska storsatsa. I två etapper vill företaget investera närmare 40 miljoner kronor. Versionen är två fyravåningshotell samt en total ombyggnad av det befintliga hotellet.

Annons

Redan i augusti kommer det omfattande renoveringsarbetet att påbörjas. Då ska hotellets nuvarande 30 rum, varav elva dubbelrum, byggas om.

– Korridorerna kommer vi att ta bort för att ge utrymme till större, rymligare och mer moderna tvåplanslägenheter, berättar Anders Backskog, ägare av Hotell Klövsjöfjäll.

I och med att spaden sätts i marken efter industrisemestern kommer även hotellets relaxavdelning att få sig ett rejält uppsving.

– Jag siktar på att gästerna ska få mer än vad de förväntar sig under sin vistelse här, säger Anders Backskog.

Dessutom ska företagets uppvärmningssystem bytas ut mot miljövänligare alternativ. Eluppvärmning kommer att ersättas med sjö- eller bergvärme, och solpaneler kommer att stå för delar av uppvärmningen av vatten.

Och det är inga små investeringar det handlar om – 15 miljoner kronor kommer renoveringen att kosta. Anders Backskog har sökt pengar från så kallade regionalpolitiska strukturfonder, men om eller hur mycket företaget kan få i bidrag är inte klart i nuläget.

Men Hotell Klövsjöfjälls storsatsning stannar inte där.

I nästa etapp vill Anders Backskog investera ytterligare mellan 20 och 30 miljoner kronor. Inom en treårsperiod vill han påbörja arbetet med att bygga ut hotellet med två fyravåningsbyggnader. Förutom gästboende ska byggnaderna också rymma affärsytor.

– Jag tror att det här är framtiden, fjällturismen växer och vi vill vara med, säger Backskog.

Mer läsning

Annons