Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Storsjöodjuret ha visat sig i Kårgärde?

/
  • Här såg Katarina Lundqvist och hennes särbo något spektakulärt. Något som liknade en stor, svart stenbumling reste sig ur vattnet och gjorde så det slog vågor runt omkring den. Foto: Lars-Eje Lyrefelt

Katarina Lundqvist och hennes särbo satt ute på farstubron i Kårgärde och kollade ut över vattnet. Plötsligt såg de något stort och mörkt resa sig ur sjön.

– Jag har varit lite skeptisk, men nu är jag övertygad om att Storsjöodjuret finns, säger Ulf Eriksson.

Annons

Storsjöodjuret har varit ett fenomen i flera hundra år och det finns cirka 200 dokumenterade observationer. Förra veckan blev Katarina Lundqvist och Ulf Eriksson vittne till något de knappt kan förklara.

– Det var någonting som är väldigt svårt att beskriva. Det såg ut som en stor, svart stenbumling som reste sig upp ur vattnet och gjorde så att det slog vågor runt omkring den, förklarar Katarina.

Klockan var runt nio på kvällen som deras ögon, nästan samtidigt, drogs ut mot Storsjön.

– Den försvann ner igen ganska fort men vi kunde följa dess skugga under vattnet i kanske 45 sekunder. Efter ett tag försvann den bort mot Sannsundsbron och då sprang vi ner på gräsmattan för att kunna se mer, säger Katarina.

– Det var omöjligt att se hur lång den var, men på 500 meters håll var den ändå så stor att vi reagerade kraftigt på vad det var, säger Ulf Eriksson som var på besök i Kårgärde.

Efteråt kollade de efter bilder på internet och där såg de att andra beskrivit Storsjöodjuret exakt som de själva upplevde det.

– Förut har jag ärligt talat varit lite skeptisk och när jag fått höra om folk som sett någonting har jag funderat på hur många snapsar personen i fråga druckit vid tillfället – men nu är jag helt övertygad om att det finns, säger Ulf.

Katarina Lundqvist berättar att det fanns en liten plastbåt ute på sjön vid tidpunkten och hon är nyfiken på om det kan vara fler som sett samma sak.

– Det är lite orättvist att Ulf, som annars bor i Ånge, fick se Storsjöodjuret när det är så många som också bor längs sjön som aldrig sett någonting. Själv tänkte jag bara; Äntligen!

Mer läsning

Annons