Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jaktarrenden stoppas inte

Det finns inte starka skäl att misstänka att beslutet om vilka som får förvalta kommunens jaktarrenden är olagliga, det slår länsrätten fast och avslår därför yrkandet att beslutet skulle stoppas i väntan på dom.

Annons

LT har vid flera tillfällen tidigare berättat om det bråk som blossat upp i Berg efter kommunens beslut att låta Bergs jaktvårdskrets respektive Gräftåns jaktsällskap överta två av kommunens jaktarrenden. Kritikerna menar att de företag och organisationer som lagt de högsta buden borde ha fått arrendena, medan kommunen anser att de som har bäst planer på hur arrendena ska förvaltas vann upphandlingen.

Flera personer har överklagat kommunens beslut.

Nu har Länsrätten i Jämtland gjort sitt första uttalande i ärendet. Länsrätten har avslagit yrkandet på inhibition, vilket betyder att kommunen kan arrendera ut jaktmarkerna till Bergs jaktvårdskrets och Gräftåns jaktsällskap som planerat. Detta trots att länsrätten ännu inte meddelat sin slutgiltiga beslut i ärendet. ”Inhibition bör komma ifråga endast om starka skäl talar för att beslutet är olagligt och förbudet är ägnat att ett allmänt eller enskilt intresse åsamkas beaktansvärd skada”, skriver länsrätten i sitt beslut.

Mer läsning

Annons