Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ikea träffar konkursförvaltaren

Ikea är avgörande för ACB Laminats framtid. I dag ska konkursförvaltaren träffa möbelföretaget i Östersund för att diskutera förutsättningarna för tänkbara köpare.

Annons

Petter Hetta vid den Umeåbaserade advokatbyrån Kaiding, som av tingsrätten utsetts till konkursförvaltare, har i lokalmedia annonserat efter tänkbara köpare av hela eller delar av ACB Laminats verksamheter i Skanderåsen och Brunflo.

Enligt Petter Hetta och hans kollega Jonas Berg har några tänkbara köpare hört av sig och deklarerat sitt intresse.

– Det finns både de som är intresserade av att köpa maskiner, och de som är intresserade av att ta över driften, säger Petter Hetta.

– Det bästa både för konkursboets och regionens del är naturligtvis att någon tar över hela rörelsen, nyanställer och sätter i gång med samma typ av produktion som tidigare, säger Jonas Berg.

Men för att konkursförvaltarens vilja ska slå in hänger mycket på Ikea, som varit ACB Laminats enda kund under företagets historia.

– Det bud som Ikea hittills har lämnat är att de inte vill stänga några dörrar, att de är öppen för en diskussion, säger Jonas Berg.

I dag ska Jonas Berg träffa representanter från möbelföretaget under ett möte i Östersund för att diskutera förutsättningarna för nuvarande och framtida intressenter.

– Jag vill inte föregå vad som diskuteras på mötet. Men förutsättningen för att de ska vara beredda att skriva ett avtal med en ny tillverkare av spånplattor är naturligtvis att den nya tillverkaren kan producera produkter som är konkurrenskraftiga på den globala marknaden, säger Jonas Berg.

Mer läsning

Annons