Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Huvudet var lika stort som en eka på högkant”

/
  • Det var här utanför bryggan som Darilyn Nilsen observerade det som kan ha varit Storsjöodjuret. Foto: Lars-Eje Lyrefelt

Tack vare några tjuvar, en stulen boj och ett havererat pumphus fick Darilyn Nilsen i Oviken se något som kan ha varit Storsjöodjuret.

– Det var stort, huvudet var lika stort som en eka på högkant, berättar Darilyn.

Annons

Torsdagen den 13 augusti klockan, vid lunchtid, befinner sig Darilyn Nilsen nere vid sitt pumphus som gått sönder. Det är en gråmulen dag, men solen tränger igenom de mörka molnen och lyser upp Storsjön.

– Man kan säga att tack vare att tjuvarna stal bojen och filtret till slangen som suger in vattnet till pumphuset fick jag se Storsjöodjuret, säger Darilyn Nilsen.

Pumphuset befinner sig nära strandkanten och Darilyn är där med en rörmockare som jobbar med den trasiga pumpen.

Det ringer i rörmockarens mobiltelefon och han går iväg för att samtala, i detta ögonblick ser Darilyn något som bryter vattenytan mitt ute på sjön, ett mörkt huvud i en ungefärlig storlek av en eka på högkant uppenbarar sig.

Det hela sker inom en mycket kort tidsperiod, men hon hinner se att djuret har sex pucklar innan det försvinner norrut. Observationen gjordes tre kilometer norr om Vallsundsbron.

Rörmockaren lyckades inte få en glimt av det som kan ha varit Storsjöodjuret.

Darilyn har varit i kontakt med Svenstaviks Företagarförening och berättat om sitt möte med något som kan ha varit Storsjöodjuret.

Mer läsning

Annons