Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasieelever i Berg kan få studera på distans

Även Bergs gymnasium kan helt eller delvis stäng om svininfluensan når länet.

Annons

I fredags samlades alla avdelningschefer i Bergs kommun för att göra upp en plan hur verksamheten ska skötas om eller när svininfluensan når länet.

– Värsta tänkbara scenariot är att 50 procent av personalstaben måste sjukskriva sig eller vara hemma med sjuka barn, säger Jesper Tjulin, kanslichef och säkerhetssamordnare i Bergs kommun.

Under fredagens möte presenterade de olika avdelningscheferna förslag på olika åtgärder om pandemilarmen blir verklighet.

För gymnasieskolans dels skulle en utbredd influensasmitta kunna innebära att verksamheten helt eller delvis stänger. I stället för att gå till skolan skulle gymnasieeleverna i så fall få räkna matte och skriva uppsatser hemifrån.

– Redan i dag finns möjlighet för eleverna på gymnasiet att studera på distans, de har egna datorer och kan sitta hemma och studera, säger Jesper Tjulin.

För de yngre barnen, som inte klarar sig själva på samma sätt, handlar det mer om att ”göra det bästa av situationen” i händelse av en pandemi.

– Om svininfluensan slår hårt kommer det handla mer om tillsyn av barnen än pedagogisk verksamhet.

– Vi har även planerat att grundskolan och förskolan ska vara utomhus så mycket som möjligt eftersom det är praktiskt om det råder smitta, säger Jesper Tjulin.

Mer läsning

Annons