Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från S till MP via V

Från Socialdemokraterna till Miljöpartiet – via Vänsterpartiet. Den nyss hemflyttade Folke Jonsson, Hackås, byter nu ännu en partitillhörighet.

Annons

Folke Jonsson har tidigare arbetat fackligt inom Transportarbetareförbundet och under många år var han en av Socialdemokraternas största profiler i Ånge. Inför valet 1998 flyttade Folke Jonsson till Berg, gick med i Vänstern och tog partiet, enligt mångas utsago, till toppnoteringar i kommunalvalet.

Efter ett par år i Ed har Folke Jonsson valt att flytta tillbaka till Hackås och åter engagera sig i politiken. Tanken var att Folke Jonsson inför höstens val ännu en gång skulle ta Vänstern till nya framgångar och öka partiets inflytande. Men så kommer det inte att bli. Folke Jonsson har ännu en gång bytt partifärg. Från och med nu är han medlem i Miljöpartiet i Berg.

– Jag sympatiserar med Miljöpartiet och tycker att Maria Wetterstrand på riksplanet gör ett jättebra jobb, berättar han.

När Vänsterpartiet i helgen hade partimöte stod det klart att Folke Jonsson inte kommer att få någon plats på vallistan. Men det har ingenting med beslutet att konvertera till Miljöpartiet, enligt Jonsson.

– Det finns ingen konflikt som ligger bakom beslutet att byta parti, säger han.

Nu hoppas Folke Jonsson att Miljöpartiet i Berg ska göra ett succéval, partiet har i dag en plats i fullmäktige. Och han själv ställer gärna upp och kandiderar till en plats i kommunfullmäktige.

– Jag tror att det behöver röras om i grytan, säger han.

• Vad tycker du är den viktigaste valfrågan?

– Skolan. Det första vi måste göra är att se till att inga skolor läggs ner, säger Folke Jonsson.

Mer läsning

Annons