Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från kulturen till politiken – Mikael Rahm kandiderar till Bergs kommunfullmäktige

/

Kulturprofilen Mikael Rahm tar nu steget in i politiken och kandiderar till hösten till Bergs kommunfullmäktige för Bergspartiet.

Annons

Politik är inget han sysslat med tidigare, skådespelaren Mikael Rahm, men nu har han haft tid att fundera och känner att han vill göra något för den hembygd han känner starkt för.

Boende i byn Funäs, Myssjö, föll valet på Bergspartiet.

– Just för att de är opolitiska och inte opålitliga. Och det hörs vad vi kämpar för, säger han.

För egen del är det miljö, rättvisa och att människor tar hand om varandra som engagerar honom extra. I övrigt vill ha verka för en bra debatt, en ökad förståelse mellan rennäringen och markägare, hållbara och intressanta entreprenörskap, en utvecklad fäbodkultur och ett bättre bevarande av dialekter, bland annat.

– Också vill jag synliggöra vår fantastiska fjällkommun, säger han och spekulerar i om kommunen inte borde byta namn till Fjäll, eftersom det bara finns ett välkänt berg, Hoverberg, men flera fjäll.

Vilken plats han har på Bergspartiets lista inför höstens val har han inte lagt på minnet, det är partiet som helhet som är viktigast.

•• Du är en välkänd profil, tror du det kan gynna dig i den politiska karriären?

– Det är klart att det är lättare, men det beror på om de tycker om mig, säger han, och tillägger att han inte är ute efter mängden röster på sig själv.

Mikael Rahm som fortfarande hämtar sig från tungcancern han nyligen besegrade har fått lägga skådiskarriären på hyllan eftersom cancern påverkat talet såpass mycket.

– Det kan ju vara en nackdel i politiken också, men då kan man ju vara tyst om man ska säga något oviktigt, konstaterar han.

Mer läsning

Annons