Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från krogscen till cafeteria

/
  • Lindah Olofsson från SR Jämtland intervjuar Anna-Karin Söder som la det högsta budet på lunchshowen med Ständut Blakk.
  • I normala fall brukar Ständut Blakk spela på krogar och festivaler. Men i går var fiket på Bergs gymnasium deras scen. Foto: Sandra Högman

I går bytte Ständut Blakk den vanliga krogscen mot cafeterian på Bergs gymnasium. Anna-Karin Söder budade hem föreställningen med coverbandet i SR Jämtlands auktion till förmån för Världens barn.

Annons
Sveriges radio Jämtland har den här veckan, precis som alla andra lokalstationer i landet, samlat in pengar till Världens barn. Bland annat har de auktionerat ut en lunchshow med showgruppen Ständut Blakk till förmån för insamlingen.
Många företag i länet har under veckan budat på konserten. Men utropsförsäljningen plockades till slut hem av Anna-Karin Söder på städföretaget Z-service.
– Det var aldrig någon tvekan om att jag skulle lägga ett bud. Dels eftersom de 15 000 kronorna går till något bra, dels för att Ständut Blakk är riktigt duktiga, säger Anna-Karin Söder.
Men i stället för att njuta av showen i sin ensamhet bjöd hon sin före detta arbetsplats, Bergs gymnasium, på den fartfyllda föreställningen.
– Det här är en underbar arbetsplats och det känns kul att få ha spelningen just här, säger Anna-Karin Söder.
Vid lunchtid i går bjöd Ständut Blakk på en svängig föreställning i skolans cafeteria. Naturligtvis sändes konserten live i SR Jämtland.
– Vi hade nog räknat med att spela på ett kontor för ett gäng medelålders, så vi känner oss rätt oförberedda, sa sångaren i Ständut Blakk, Roger Hansson, till LT strax före konsertstart.
– Men det kommer säkert att gå bra, det är en väldigt rolig grej, sa han.

Mer läsning

Annons