Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandlingen om BTEA:s framtid har börjat

Förhandlingarna om Bergs tingslags elektriska AB, BTEA, har kommit i gång på allvar. Bergs kommun är just nu mitt uppe i förhandlingarna med Jämtkraft.

Annons
Det var förra hösten som Jämtkraft tog kontakt med kommunledningen och deklarerade sitt intresserade i BTEA. Efter ett möte med kommunalrådet Lena Olsson, Be, och kommunstyrelsens förste vice ordförande, Dan-Olov Westberg, c, fick Jämtkraft tillåtelse att värdera BTEA för att kunna lägga fram ett bud, vilket de enligt uppgift också gjort.
Nu har förhandlingarna om BTEA inletts. Under en dryg månad har kommunchefen BrittInger SteinÖhrnell och den tillförordnade ekonomichefen Lars Normark förhandlat med representanter från Jämtkraft.
Enligt Dan-Olov Westberg är parterna ännu inte överens, men de är heller inte "oöverens", som han själv uttrycker det.
– Snart kommer båda parter att behöva konkretisera sig, säger han.
Enligt obekräftade källor till LT har Jämtkraft lämnat ett bud på 200 miljoner samt att Bergs kommun får en aktieägarandel på tre procent. Stämmer det?
– Jag hoppas att vi får lite mer än så. Men jag vill inte kommentera stoleken på budet innan allt är klart, säger Dan-Olov Westberg.
Det är inte första gången som Bergs kommun har planer på att sälja sitt elbolag. 2001 var en försäljning uppe på tapeten. I dag betyder BTEA en rätt stor del av kommunkassan. Varje år får kommunen ungefär 10 till 12 miljoner i avkastning från elbolaget.

Mer läsning

Annons